06 25 09 89 96

Margret op weg naar Parijs ’24: WK Abu Dhabi

Met een ondertitel

Wat geweldig om Talitha weer te spreken na ons laatste gesprek waarin ik me heb voorgesteld en heb beloofd jullie mee te nemen op de reis naar de Paralympische Spelen in Parijs. Het is nog verre van zeker dat het gaat lukken, maar het is te gaaf en te dichtbij om niet te proberen. Het zal een reis worden vol uitdagende hobbels. Ga mee en geniet, zou ik dus zeggen. Het is nooit saai.

Ik sta soms derde op de wereldranglijst, dan na een paar wedstrijden weer achtste en vervolgens na een geweldige race weer vierde. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat ik op het moment van de kwalificatie minimaal op de zesde plaats sta. Mijn laatste wedstrijd van het seizoen is

De aanloop naar Abu Dhabi
De voorbereidingen waren helaas verre van ideaal door een aantal tegenslagen binnen ons gezin en in mijn omgeving. Maar na goed overleg, veel en hard trainen en vooral geweldige steun van m’n gezin, vrienden en familie, ben ik er weer klaar voor. Beter dan dit word ik niet en mijn materiaal heb ik goed voor elkaar. Gas erop dus en laten zien wat ik waard ben.

 

Een week voor Abu Dhabi
Alle fiets- en wheelerspullen zijn ingepakt in twee grote kisten. De kunst is om ze zo licht mogelijk te houden om zo ook de reiskosten zo laag mogelijk te houden. Een echte wiskundige klus. Alle reservematerialen, gereedschap en verzorgingsmaterialen gaan in een grote TeamNL koffer. En dan neem ik nog handbagage, een rugtas met de ‘nood’zorg, voor onderweg mee. Alles staat op tijd klaar.

20 november: naar Schiphol
Eerst genieten we nog van onze dochter van 16 op een geweldige paardrijspringwedstrijd: hoe trots kan je zijn! Dan is het tijd om te gaan.

Alles staat op tijd op Schiphol. De vlucht is om 20.40 uur en duurt ongeveer zeseneenhalf uur. Het tijdsverschil is drie uur dus we komen na een rommelige nacht om 06.00 uur ’s ochtends aan. Ons hotel bevindt zich op het Yas Marina Formule 1 circuit. Een geweldige locatie tussen de Formule 1 wagens.

De dag van aankomst is om te herstellen en mijn lijf weer in het gareel te brengen. Ook zetten we het wedstrijdmateriaal in elkaar. Een drukke dag dus.

21 november: Warm Abu Dhabi
Ik zwem een beetje in het hotelzwembad en fiets mezelf los op de rollerbank. Lekker warm hoor, daar in Abu Dhabi.

22 november: Voorbereiden
Onder toeziend oog van bondscoach Bas de Bruin heb ik een fijne wheelertraining met mijn Egyptische triathlon collega Eslam. Ik doe mijn best om mij zo goed mogelijk voor te bereiden en mijn mentale rust te bewaren. En ook mijn altijd aanwezige zenuwpijn te weerstaan. Ik wil vlammen op het WK waar we zo naar toe hebben gewerkt.

 23 november: Parcours verkennen
Vandaag verkennen we het parcours. Dat houdt in: 750m in buitenwater zwemmen, twee ronden handbiken op het fietsparcours en twee ronden wheelen. Hierna is alles klaar en zit het parcours in mijn hoofd. Na de laatste briefing is het van belang om goed te eten en te slapen.

24 november: Wedstrijddag
Ik sta op scherp. Na ‘on your marks’ klinkt een toeter en daar gaan we. Ik zwem goed en met iedereen mee en kom als tweede vrouw uit het water. Op naar de wisselzone, wisselen naar de handbike. Ik fiets alsof mijn leven ervan afhangt, maar ik merk dat mijn hoofd en mijn lijf niet goed samen willen of kunnen werken. Mijn hoofd is te vol, mijn lijf te moe, misschien.  Maar ik zet door. Ik moet en zal punten meenemen naar Nederland. Ik zal zorgen dat ik niet voor niks alles op alles heb gezet om hier te zijn.

Ik kom bij de volgende wisselzone, de wissel naar de wheeler. Ik heb veel moeten geven, maar ga door tot over de streep. Mijn inzet wordt beloond met een achtste plek. Dicht genoeg op de winnaar, zodat ik toch met punten naar huis kan keren. Maar ik ben wel teleurgesteld. Dit moet de volgende keer anders. Dit is niet waarvoor ik kwam. Maar geen stress, er zijn dit seizoen gelukkig punten verdiend door in het begin van het seizoen de triathlon van Yokohama te winnen.

Na de wedstrijd kom ik verdrietig en teleurgesteld terug bij het hotel. Gelukkig heb ik een geweldig team en word ik fantastisch ondersteund door mijn collega’s en begeleiding.

Alle spullen moeten nu weer uit elkaar en in de boxen. Morgen vliegen we terug.

25 november: Terug naar Nederland
Om 9.35 uur vertrekken we weer naar Nederland. ’s Middags om 13.55 uur landen we en nadat alle spullen weer zijn verzameld, vertrekken we weer lekker naar huis. Tijd voor mij om alles door mijn hoofd te laten gaan en het lange seizoen te verwerken en te analyseren.

 De reis naar Parijs is nog lang. Nieuwe plannen voor 2023 borrelen al in mijn hoofd. Ook 2023 wordt een jaar met mooie uitdagingen: kom maar op! Maar nu eerst off season..., even geen schema, maar gewoon lekker bewegen. Ik wens iedereen een geweldig en vooral liefdevol nieuwjaar toe. Geniet van de kleine dingen. Die zijn misschien het moeilijkste te vinden, maar zo waardevol.

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen