06 25 09 89 96

Margret op weg naar Parijs ’24: Trainingskamp

Met een ondertitel

Van 29 maart tot 4 april was ik op trainingskamp op Papendal. Het was een kort maar intensief trainingskamp om de puntjes op de i te zetten en wat testen uit te voeren. Kloppen alle ideeën om mijn lichaam in topvorm te krijgen?  We zijn met een mooie groep van vijf atleten en twee coaches. Allemaal triatleten op weg naar het nieuwe wedstrijdseizoen. We proberen zo vaak mogelijk op trainingskamp te gaan, maar hoe vaak en hoe lang dit kan, blijft een geldkwestie.

 Materiaal aanpassen aan lichaam
Tijdens deze week staat het testen van het materiaal voorop. Hoe reageert mijn lichaam op mijn houdingen? Mijn lichaam verandert en daar moeten we het materiaal aan aanpassen. Bij elke drukplek is het weer opnieuw uitvogelen hoe we de druk kunnen verplaatsen naar, in mijn geval, een andere wervel. Op mijn handbike lig ik op mijn rug en fiets ik met mijn armen. Dan is het bij het overbrengen van mijn kracht heel belangrijk dat ik druk kan zetten op mijn rug zonder dat ik mijn zenuwpijn onderweg vererger. Ook de drempels in de weg moet ik op een zo ontspannen manier kunnen opvangen. Dat is een enorme uitdaging. Op een trainingskamp is daar tijd voor en kan mijn coach meekijken of de aerodynamica niet verandert als de drukpunten veranderen. Een hele puzzel.

Coördinatie en techniek in de wheeler
Bij het zwemmen ben ik, doordat ik mijn benen niet gebruik, nogal kiepgevoelig. Ik ben snel uit balans. Dat is natuurlijk lastig in buitenwater. Tijdens de wedstijd krijg ik vaak ook te maken met stroming en golfslag, dus goede voorbereiding om daar mee om te kunnen gaan, is belangrijk. In de wheeler, het laatste onderdeel, zijn nog veel stappen te zetten om mijn techniek te verbeteren. Zeker omdat dit het laatste onderdeel van de wedstrijd is. Ik ben dan al wat vermoeid, waardoor het voor mij lastig is om mijn coördinatie te behouden en mijn techniek strak uit te voeren. De hoofdregel voor mij is om mijn lichaam te ontspannen, zodat ik de trainingen beter volhoud. Kortom, genoeg om aan te werken.

Veel kunnen afvinken
Het trainingskamp pakte voor mij erg goed uit. Ondanks de korte duur, heb ik veel vragen kunnen beantwoorden:
-Hoe is de houding in m’n wheeler en op m’n fiets?
-En hoe gedijt m’n zenuwpijn hierbij?
-Hoe is m’n balans tijdens het zwemmen?
-En is m’n slag verbeterd?
-Hoe gaat het als ik alles achter elkaar doe?

Het is geweldig om op Papendal te trainen omdat ik dan ook met andere sporters kan samenwerken. Dat is erg leerzaam. Daarnaast had ik nu ook tijd om met mijn coach de planning voor het komende seizoen door te nemen.

 Eerste wedstrijd in Yokohama
13 mei is mijn eerste wedstrijd van het seizoen in Yokohama (Japan). De hele wereldtop is daar aanwezig. Een goede test om te kijken waar ik sta. Ik ben er klaar voor en ik heb er bizar veel zin in om de concurrentie te vermorzelen. Maar ik ben ook een beetje bang dat het leeftijdsverschil niet meer in mijn voordeel werkt... Maar ik weet daar de weg en hoop op veel regen. Vorig jaar won ik deze wedstrijd namelijk in de regen. Racen dus en niet meer achteromkijken!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen