06 25 09 89 96

Margret op weg naar Parijs ’24: Topsport is ook een financiële uitdaging

Met een ondertitel

Na de wedstrijden van dit seizoen volgt er nog 1 seizoen om kans te maken op een startplek op de Paralympische Spelen in september 2024. Tot 30 juni tellen de punten mee die ik nodig heb om te klimmen op de Paralympische ranglijst. Na dit seizoen waar het niet altijd ging zoals ik had verwacht, maar waar ik zeker met trots op terugkijk, sta ik nu negende op de Paralympische ranglijst. Vooral de laatste wedstrijden lieten een stijgende lijn zien. Op 30 juni 2024 zal ik in de top zes moeten staan om een startplek in Parijs te verdienen. Er is dus nog werk aan de winkel.

Extra uitdaging
Daarnaast is er nog een andere uitdaging. Een negende plek op de ranking is natuurlijk heel mooi, maar helaas niet genoeg om in aanmerking te komen voor financiële steun. Daar is minimaal een vierde plek in een internationale topwedstrijd of op het WK voor nodig en dat is heel lastig in het sterke deelnemersveld. De beste van Nederland zijn, zegt internationaal namelijk heel weinig. Simpel gezegd voldoe ik als paratriatleet nu niet aan de basisregels om aanspraak te maken op de topsportregeling. Met een zogenoemde A-status krijg je, onder andere, elke maand een ‘salaris’. Dit betekent dat je een basisinkomen hebt voor je vaste lasten en levensonderhoud. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je aan bepaalde eisen voldoen en dat is mij afgelopen seizoen helaas niet gelukt. Dit betekent dat ik nu dus met minimale financiële ondersteuning de weg naar Parijs zal moeten afleggen.

Topsport is meer dan een gouden medaille
Maar mijn kansen om in Parijs mee te doen zijn nog niet verkeken. Ondersteuning is meer dan geld. Ik heb nog steeds een fantastische coach, diverse begeleiders en de steun van de Nederlandse Triathlon Bond. Met dit geweldige team wil ik heel graag mijn weg naar Parijs vervolgen. Ik ben ervan overtuigd dat, zolang ik op het allerhoogste niveau start en dicht achter de toppers binnen kan komen, ik kan laten zien dat topsport niet alleen gaat om het winnen van goud. Topsport is het beste uit jezelf halen op het hoogst mogelijke niveau en het motiveren van de nieuwe, het liefste vrouwelijke, generatie para-topsporters. Ik wil laten zien dat veerkracht en doorzettingsvermogen je ver kan brengen. 

Nog vijf wedstrijden
Ik ga al jaren voor het hoogste haalbare en ik weet dat ik veel van mijn lichaam vraag, maar ik ben nu zo dichtbij. Ik wil weten wat het hoogste haalbare voor mij is. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. Daar wil ik laten zien wat ik waard ben. Hiervoor zal ik volgend seizoen genoeg punten moeten halen in Abu Dhabi, Devonport (Australië), Yokohama (Japan), Swansea (Wales) en Montreal (Canada). Stuk voor stuk dure reizen. En alle reiskosten zijn dus voor mijn eigen rekening. Om dit te kunnen bekostigen ben ik een crowdfund Actie gestart, wat me hopelijk dat steuntje in de rug naar Parijs kan geven.

Ik wil na mijn sportcarrière kunnen zeggen: ik heb er alles aan gedaan, dit was voor mij het hoogste haalbare op dat moment. En daar wil ik trots op kunnen zijn!

Meer informatie:
Wil je Margret steunen? Hier lees je meer over haar crowdfund Actie.

https://www.sports.link/product/margret-ijdema

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen