06 25 09 89 96

Margret op weg naar Parijs ’24: Swansea & fietsen tegen kanker

Met een ondertitel

Nadat storm Poly eerder al voor het nodige oponthoud had gezorgd, was het weer op 15 juli in Swansea opnieuw een spelbreker. Het zorgde voor veel regen en met name wind. Ik werd daar in eerste instantie erg blij van toen ik een dag voor de wedstrijd het parcours verkende. Een beetje regen en wind houden mij niet tegen. Ik ben een Noord-Hollander dus niet van suiker gemaakt. Helaas werd besloten dat het een onveilige situatie was. De wedstrijd werd omgezet naar een Aquathlon. 


Het fietsen werd er uitgehaald en de race begon met 750m zwemmen en daarna 5 km wheelen (hardlopen). De grootste uitdaging is voor mij dat de afstanden dan kort zijn en iedereen nog een stuk harder gaat. Ik had gehoopt dat er op de wedstrijddag ook veel wind en regen zou zijn, maar helaas was het redelijk goed weer wat mij dus geen extra voordeel opleverde. We finishten met vijf personen kort na elkaar. Jammer genoeg was ik net de vijfde persoon. Zeker knap gedaan, maar met 75 procent van de punten had ik toch een zure nasmaak. De volgende stap zou het test-event in Parijs zijn. Hier wilde ik vooral het parcours voor volgend jaar verkennen, maar aangezien ik voor dit event op de wachtlijst werd geplaatst, ben ik daar niet gestart.

Family time
Eind juli en augustus was het tijd voor wat ontspanning: kamperen met ons gezin. Maar we hadden met het gezin ook een ander mooi doel, namelijk trainen voor het beklimmen van de Mont Ventoux. Onze oudste dochter heeft namelijk begin september met mijn man Patrick en team Tobias geld ingezameld voor ‘groot verzet tegen kanker’. Nadat ze twee jaar geleden zelf heeft ervaren wat kanker met je doet en hoe het kan aflopen met mensen die vlak bij je staan, voelt het goed om, nu ze zich weer beter voelt, wat terug te doen. Stoer wijffie. 

De vakantie hebben we ook benut om mij klaar te maken voor de Nederlandse Kampioenschappen op 17 september in Roermond en het Wereldkampioenschap in Pontevedra (Spanje) op 23 september. Daarover later meer!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen