06 25 09 89 96

Rust in de chaos

Met een ondertitel

Ik heb nu twee belangrijke wedstrijden achter de rug: de wedstrijd in Yokohama op 13 mei waar ik 6e werd. En het Europees kampioenschap in Madrid op 3 juni, waar ik 5e werd. Geen geweldige start van mijn seizoen. Natuurlijk kan ik een hoop redenen opnoemen waarom het tegenzat. Maar aan wat geweest is, kan ik niks meer veranderen. Ik kan er wel van leren. En dat ga ik dan ook zeker doen. 

Accepteren en loslaten
Een aantal punten staan nu eenmaal vast: 1) Ik ben geen 18 meer en 2) mijn zenuwpijn is en blijft er. Dat moet ik dus loslaten en accepteren. Aan zaken, als trainingsschema's, voeding, materiaalverbetering en rust tussen de trainingen, kan ik wel werken. Hier zal ik dus goed naar moeten kijken. En nog belangrijker, me er vooral aan moeten houden. 

Rust...
Hoe moeilijk het soms ook is, ik moet ‘s middags slapen! Als ik slaap, ervaar ik geen zenuwpijn. Mijn lichaam kan herstellen van de trainingen en ik kan dan ‘s avonds nog een training afwerken. Ook voeding, vitamines en mineralen dragen bij aan een betere trainingsweek. Ik moet dus goed voor mezelf zorgen. Natuurlijk deed ik dat al, maar ik weet ook dat als ik mijn concurrentie voor wil blijven, ik nog strakker moet plannen. Iets dat met mijn chaotische karakter echt lastig is. En overdag slapen blijft lastig met een gezin en zo veel andere interessante dingen en mensen in mijn leven.

 

Lezingen geven
Ik geef namelijk ook graag lezingen in het onderwijs en bij organisaties. Ik vertel daar, onder andere, dat wat er ook gebeurt, het leven misschien verandert, maar dat ik zelf in de hand hou op welke manier het verandert. En ik er dus altijd het beste van blijf maken. Als ik het kan, kan iedereen het. Iedereen kan, op welke manier dan ook, het beste uit het leven halen. Wat dat is, kan voor iedereen anders zijn. Voor mij is nu het hoogste doel het halen van de Paralympische spelen in Parijs.

Sponsoren vinden
De volgende stap in die richting is de wedstrijd van 8 juli in Montreal in Canada.
Doordat mijn uitslagen wat zijn tegengevallen en ik door wat dames ben ingehaald op de wereldranglijst zal ik nog meer wedstrijden aan mijn lijstje moeten toevoegen om genoeg punten binnen te halen. Dit betekent helaas ook dat ik nog meer tijd moet gaan steken in het zoeken van sponsoren. Tijd die ik juist wilde besteden aan rusten en herstel. Sponsoring zoeken is toch weer een grote tijdvreter erbij.

Het is dus nog belangrijker om alles goed te plannen en in kleine hapjes te blijven verdelen. Me niet gek laten maken en vertrouwen houden in mezelf, mijn coach en mijn gezin!

Samen kunnen we alles aan. Vertrouwen is mijn grootste kracht en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen