06 25 09 89 96

Margret op weg naar Parijs: Cursus omgaan met veranderingen

Met een ondertitel

Margrets weg naar de Paralympische Spelen van Parijs is ook een cursus omgaan met veranderingen. Ze dacht dat, toen ze haar sportcarrière begon, ze daar al aardig in getraind was, maar zoals ze zelf zegt: ‘blijkbaar was ik de afgelopen jaren bezig met de vervolgcursus’. Want ze wordt tijdens het kwalificatieproces constant op de proef gesteld.

Naast het plannen van de trainingen, reizen en wedstrijden, blijft het managen van mijn chronische uitdagingen, nog steeds het moeilijkst. Mijn hoofd kan, ondanks de hersenschade, alles goed bedenken, maar dan word ik ’s morgens wakker met een lichaam dat in de fik staat van de zenuwpijn. Een cursus ‘omgaan met veranderingen’ is dan zeer welkom. Ik moet dan even schakelen en ga voor mezelf na: Wat is onmisbaar, wat mag en wat is deze dag overbodig? Vaak zijn de leukste dingen overbodig omdat trainen en rusten voorgaan. Het einddoel starten op de Paralympische spelen in Parijs, kan ik nu eenmaal niet halen als er niet getraind wordt.

Wedstrijd gecanceld
Zo moest ik ook schakelen toen ik door onvoorziene omstandigheden in Abu Dhabi mijn startkansen voor Parijs zag verminderen. Op 4 maart vertrok ik samen met mijn handler Neiske Becks naar Abu Dhabi. We hadden grootse plannen om daar een podiumplek te behalen en te klimmen op de wereldranglijst. Op de dag van de wedstrijd stond iedereen klaar om te vlammen. Helaas waren de weersvoorspellingen slecht en werd er van hogerhand besloten dat de buitenactiviteiten niet door konden gaan. Dus geen wedstrijd. Onverrichter zake gingen we terug naar het hotel om in te pakken en door te reizen naar Australië, om op 15 maart te racen in Tasmanië.

Materiaal beschadigd
Daar kon ik weer aan een nieuw hoofdstuk aan de vervolgcursus ‘omgaan met veranderingen’ toevoegen toen bleek dat mijn vervoerskist met mijn materiaal beschadigd was aangekomen. We moesten in oplossingen denken. Bovenaan onze prioriteitenlijst stond het klaarmaken van de wedstrijdspullen, zodat ik zou kunnen starten. Dat is dankzij het fantastische team gelukt. Ik kwam tijdens de wedstrijd als eerste uit het water. Vervolgens heb ik gefietst alsof mijn leven ervan afhing en mijn persoonlijke record met de wheeler verbeterd!

Helaas was dit allemaal niet genoeg voor een podiumplek en moest ik genoegen nemen met een vijfde plaats. Natuurlijk was ik enorm teleurgesteld en dat mag ook even. Soms lukt iets niet ondanks dat je er alles aan gedaan hebt. Dan ga je weer verder en maak je nieuwe berekeningen en plannen. Hoofd omhoog, kijken naar wat er wel goed ging en werken aan de mindere punten!

Nieuwe kans in Yokohama
Dat ga ik dus ook doen. Nu ik terug ben en ben bijgekomen van de jetlag, liggen de kaarten opnieuw geschud op tafel. Ik kwam met punten terug uit Australië. Met minder dan ik had gewild, maar ik zit nog in de race! De volgende kans is mijn favoriete wedstrijd in Yokohama. Daar heb ik al een keer gewonnen. Dus blik op de toekomst en blijven trainen. Trainen helpt om beter te worden, maar ook om te blijven leren omgaan met veranderingen. Op alle mogelijke manieren.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen